Martı Jonathan Livingston Eskizi

Martı eskiz çizimi

Başlığa martı eskizi demedim bunun nedeni bu martıyı - aa martı çizeyim diye değilde okuduğum kitaptan gaza geldiğim için çizdim. O sebepten kitaptaki martının ismini verdim.

Madem başlık böyle oldu o vakit birazcık kitaptan bahsetmek istiyorum.

"Sizce martılar hayatları boyunca balıkçı teknelerinin/vapurların etrafında dolaşıp yemek mi kovalarlar?"

Kitabımızın yazarı Ricardh Bach (1936 doğumlu Amerika'lı yazar)'tır. Öykü türünde olan kitap 147 sayfadan oluşmaktadır. Yeni baskı Martı Jonathan kitabı dördüncü bölüm ilavesiyle ile genişletildiğinden sayfa sayısı eski basım kitaplarda belki daha az olabilir. Ayrıca 147 sayfa yazmasına da bakmayın yaklaşık 30-40 sayfalık siyah beyaz martı fotoğrafları mevcut onlarda Russel Munson tarafından çekilmiş. Ülkemizde son derece popüler olan bu kitap Uluslararası Bestseller arasında yer almaktadır.

Klasiklerden olan Martı Jonathan Livingston bence okunası kitaplardan birisidir. Olağanın dışına çıkan, sıradan hayatı kabul etmeyen, hayallerinin peşine giden bir martının başından geçenleri ve diğer martılara karşı duruşunu anlatmaktadır.

Kitap; büyük puntolarla yazılmış anlatımı sade, çocukların okuyabileceği, anlayabileceği tarzda ayrıca martı fotoğrafları bir önceki sayfalarda anlatılanları destekleyecek şekilde seçilmiş. Örneğin; Jonathan neredeyse ışık hızında uçuyor ifadesinin geçtiği sayfadan sonra son derece hızlı gittiği görülen bir martı fotoğrafı koyulmuş. Bu da okuduktan sonra o yazılanların kafanızda canlanmasını kolaylaştırmaktadır.
Her ne kadar çocuk kitabı olsa da yetişkin birisi de alıp okuyabilir sıkıcı değil akıcı bir kitap.

Yorumlar

  1. Martı, büyük küçük okumayan herkesi okuması gereken bir kitap.
    Çizim güzel olmuş eline sağlık ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Çizimler bence... ?

Popüler Yayınlar